icat-reinigen-tapijt-01
sproei-extractie methode
icat-reinigen-tapijt-03
sproei-extractie methode
icat-reinigen-tapijt-04
sproei-extractie methode
Het is mogelijk om de vervuiling en vlekken te reinigen door middel van onze sproei extractie methode waarbij het kleed vlak op een speciale wasvloer ligt. Voordat wij aan het wasproces beginnen worden er uitgebreid kleurtesten gedaan en wordt de conditie van het tapijt bepaald. De gebruikte zeep bij het wassen is een door het ICN voor restauratie en conservering te Amsterdam geteste zeep die  speciaal ontwikkeld werd voor kwetsbare historische textiel. Een kleine hoeveelheid water met zeepoplossing wordt op het vloerkleed verneveld en met het vuil weggezogen. Deze handeling wordt herhaald tot het tapijt schoon is. Na het wassen wordt het kleed op een zelfde manier gespoeld zodat geen zeepresten achterblijven.

Tijdens het reinigingsproces ligt het object vlak op een speciale wasvloer, die na het wassen met een luchtsysteem het drogen bevordert. Na het wassen kan het kleed indien nodig uitgespannen worden.

Vlekken die niet met wassen verwijderd kunnen worden kunnen voor het wasproces, na uitgebreide tests, met oplosmiddelen behandeld worden.

Stacks Image 5740
Stacks Image 5743
telefoon:
023 532 59 49
Lid van:

ICOM | RN | ARA